Plastic technieken

Welke plastic productietechniek is geschikt voor mijn specifieke product?

Thermovormen

Thermovormen wordt voornamelijk ingezet voor de productie van plastic kappen, trays, bakjes en behuizingen. De techniek is tweedimensionaal wat inhoudt dat thermovorm producten ontstaan door een plastic plaat te vervormen met behulp van warmte en een matrijs. Thermovormen wordt meestal ingezet bij lage tot middelgrote aantallen en vrij simpele vormen.

Het voordeel van thermovormen is dat de matrijskosten relatief laag zijn en de serieproductie zeer snel kan worden opgestart. Kosten van een matrijs lopen uiteen van 1.000 tot 15.000 euro. Tevens is thermovormen uitstekend geschikt voor het maken van heldere producten zoals bijvoorbeeld lampenkappen.

Thermovormen Nederland

Wat is thermovormen?

Thermovormen is het vervormen van een plastic plaat in bijvoorbeeld een kap, tray of behuizing met behulp van warmte en een matrijs.

Spuitgieten

De techniek van het spuitgieten is veruit de bekendste plastic productietechniek ter wereld. Onder hoge druk wordt plastic granulaat in een mal gespoten en ontstaat er een plastic product. De meeste plastic onderdelen die je in het dagelijks leven tegen komt zijn gemaakt door middel van spuitgieten. Denk aan speelgoed, broodtrommels, prullenbakken, emmers, etc.

De grote voordelen van spuitgieten zijn de lage productiekosten per product en het feit dat zeer complexe vormen te realiseren zijn. Een nadeel is de hoge matrijsprijs. Een spuitgietmal kost al snel tienduizenden tot honderduizend(en) euro’s.

Plastic onderdeel laten ontwerpen

Kijk eens bij: Omefa.nl (grote aantallen, Midden-Nederland)

Kijk eens bij: Promatrix.nl (kleine aantallen, Midden-Nederland)

Kijk eens bij: Aartspackaging.com (packaging, Zuid-Nederland)

Kijk eens bij: Enbi-plastics.com (2K-spuitgieten, Zuid Nederland)

 

Rotatiegieten

Met rotatiegieten kunnen zeer grote en holle vormen worden gemaakt. Het plastic (in poedervorm) wordt in de matrijs rondgedraaid zodat tegen de wanden van de matrijs een vorm ontstaat; daarom spreekt men ook van rotatiegieten. Denk daarbij aan producten zoals opslagtanks, kajaks of meubelen.

Rotatiegieten.

Kijk eens bij: Roto-art.nl

Buigen (vaak acryl)

Voor het maken van displays wordt er vaak gekozen voor het buigen of draperen van kunststof. Meestal betreft het dan de materiaalsoort acryl (lees: plexiglas of PMMA). Het voordeel is dat hiervoor geen malkosten voor gemaakt hoeven te worden.

Let op: je hebt wel malkosten als je gaat draperen (met dubbel gekromde vlakken). Deze malkosten zijn echt veel lager dan bij bijvoorbeeld thermovormen.

Kijk eens bij: Schuerman.nl

3-D Printen

3-d printen in ‘the new kid on the block’. Hoewel deze techniek ontzettend veelbelovend is, beperkt deze techniek zich tot op heden vooral tot prototyping. Nylon, Polycarbonaat, PLA en ABS zijn veelgebruikte materialen bij 3D printen. Let op: wanneer je 3D printen inzet voor prototyping is dit niet altijd een representatieve weergave van de eigenschappen die het uiteindelijke serieproduct kent als het product later bijvoorbeeld wordt gemaakt m.b.v. thermovormen.

3d print product ontwerpen.

Kijk eens bij: Rp2.nl

CNC-frezen of draaien

Voor het cnc frezen of draaien van producten kies je als je: zeer stevige en precieze onderdelen willen laten maken zonder malkosten. De kosten per product liggen over het algemeen vrij hoog maar doordat er geen malkosten zijn kan het een voordelige oplossing zijn. Bekijk hier de verschillende materialen die ingezet worden bij het frezen van kunststof.

cnc frezen kunststof

 

Kijk eens bij: Betech.nl